- Buy Soup
- >
- Thai Coconut Prawn Soup
Thai Coconut Prawn Soup
Authentic, bold, and delicious! Thai flavors make this sweet and spicy soup irresistible!
Skip the take-out and make this at home – it’s unbelievably easy and 10000x tastier and healthier! Taste, Smile, Repeat!
Our soup is #2die4GourmetSoup, cook away!
Remember: Add Soup Base to Taste!
PLEASE NOTE THAT SOME INGREDIENTS MAY BE FIELD HARVESTED. FOR BEST RESULTS INSPECT FOR ELEMENTS OF NATURE BEFORE COOKING, LIKE STONES...
If you're in a rush, simply add the tub of soup to 8 cups boiling water. Bring soup back to a boil, then turn down and simmer for up to 30 minutes, stirring frequently. Al likes to add a couple cans of coconut milk at the 30 minute mark.
Add salt and pepper to taste. Enjoy with toast or baguettes!
If you have time, prepare your chicken how you like it. We like chicken breasts, but drummlets soaking in this tasty soup would take this over the top! As always, add the soup to 8 cups boiling water. Bring back to a boil and then simmer for 30 minutes. Add your chicken at the 15 minute mark, you may have to increase the temperature to keep your simmer.
At 30 minutes add your choice coconut milk and squeeze 1/2 a fresh cut lime - into your soup.
Before you begin, soak frozen prawns (or any seafood) in a deep bowl of cold water for 15 minutes. And if you’re not a fan of shrimp, you can easily swap that out for chicken, pork or even tofu for a vegetarian option.
For milder soup, immediately remove chili peppers. To the pot of aromatics, add as much red curry paste as you’d like, depending on how spicy you’d like the dish to be. Bring Thai soup to a boil, turn down and simmer for up to 30 minutes, stirring frequently.
Drain prawns, add to soup; cook until no longer translucent about 5 minutes. At the end, add 1/4 can coconut milk, and squeeze 1/2 a fresh cut lime - into your soup.
Ladle soup into bowls, with shrimp, fresh cilantro and coriander leaves or lemon grass sprigs. Add lime wedges to the side of each bowl! Season with salt and pepper to taste.
Camping/Bachelor/Bachelorette Version:
Add this bag to 8 cups boiling water, stir frequently and enjoy in 30 minutes! Our orchard fresh soup recipe answers the urgent need for convenience and nutrition without sacrificing the taste!
THAI COCONUT PRAWN SOUP in the INSTANT POT
Prep time:20 minutes Instant Pot time: 18 minutes
1) Pour the tube of soup mix into the inner pot. Add coconut milk. If desired, substitute seafood
with chicken or fried kubasa. Stir together very well.
2) Add 8 cups boiling water (or fill to 2/3 max line, adding the rest of the water after cooking). Stir well.
3) Press “Sauté”, stirring soup until it starts to bubble.
4) Press “Cancel”, put the lid on, close the steam vent.
5) Press “Soup”, select 18 minutes.
Use natural release or quick release. Open, stir, add sea food, “Sauté” soup till seafood is transparent. Add water if too thick. Garnish – yes!
Seafood Allergy Alert!
Ingredients:
long grain rice, shredded sweetened coconut, yellow dahl, french green lentils, raisins, soup stock: (sugars (dextrose, corn syrup solids, sugar), salt, chicken fat (rosemary extract) corn flour, hydrolyzed soy protein, yeast extract, onion, celery, garlic, silicon dioxide, spices, disodium guanylate, disodium inosinate, citric acid, parsley; soup base: tomato powder, autolyzed
yeast extract, onion powder, hydrogenated palm oil, shrimp powder, spices, tamarin, colour, disodium guanylate, disodium inosinate, slicon,dioxide) herbs & spices 2 red chili peppers
CONTAINS SOY, WHEAT, SHRIMP POWDER, CORN
--------------------------------------
Authentique, audacieux et délicieux! Les saveurs thaïlandaises rendent cette soupe sucrée et épicée irrésistible !
Évitez les plats à emporter et faites-le à la maison - c'est incroyablement facile et 10 000 fois plus savoureux et plus sain ! Goûtez, souriez, répétez !
Notre soupe est #2die4GourmetSoup, préparez-vous !
N'oubliez pas : ajoutez une base de soupe au goût !
VEUILLEZ NOTER QUE CERTAINS INGRÉDIENTS PEUVENT ÊTRE RÉCOLTÉS SUR LE TERRAIN. POUR DE MEILLEURS RÉSULTATS, INSPECTEZ LES ÉLÉMENTS DE LA NATURE AVANT LA CUISSON, COMME LES PIERRES...
Si vous êtes pressé, ajoutez simplement le pot de soupe à 8 tasses d'eau bouillante. Ramener la soupe à ébullition, puis baisser et laisser mijoter jusqu'à 30 minutes, en remuant fréquemment. Al aime ajouter quelques boîtes de lait de coco au bout de 30 minutes.
Ajouter du sel et du poivre au goût. A déguster avec des toasts ou des baguettes !
Si vous avez le temps, préparez votre poulet comme vous l'aimez. Nous aimons les poitrines de poulet, mais des pilons trempés dans cette savoureuse soupe prendraient le dessus ! Comme toujours, ajoutez la soupe à 8 tasses d'eau bouillante. Remettre à ébullition puis laisser mijoter 30 minutes. Ajoutez votre poulet à la marque des 15 minutes, vous devrez peut-être augmenter la température pour garder votre ébullition.
À 30 minutes, ajoutez le lait de coco de votre choix et pressez 1/2 citron vert fraîchement coupé - dans votre soupe.
Avant de commencer, faites tremper les crevettes congelées (ou tout autre fruit de mer) dans un bol profond d'eau froide pendant 15 minutes. Et si vous n'êtes pas un fan de crevettes, vous pouvez facilement les échanger contre du poulet, du porc ou même du tofu pour une option végétarienne.
Pour une soupe plus douce, retirez immédiatement les piments forts. Au pot d'aromates, ajoutez autant de pâte de curry rouge que vous le souhaitez, selon le degré d'épice que vous souhaitez que le plat soit. Porter la soupe thaï à ébullition, baisser et laisser mijoter jusqu'à 30 minutes, en remuant fréquemment.
Égoutter les crevettes, ajouter à la soupe; cuire jusqu'à ce qu'il ne soit plus translucide environ 5 minutes. À la fin, ajoutez 1/4 de boîte de lait de coco et pressez 1/2 citron vert frais dans votre soupe.
Verser la soupe dans des bols, avec des crevettes, de la coriandre fraîche et des feuilles de coriandre ou des brins de citronnelle. Ajouter des quartiers de lime sur le côté de chaque bol! Assaisonner avec du sel et du poivre au goût.
Version Camping/Licence/Licence :
Ajoutez ce sac à 8 tasses d'eau bouillante, remuez fréquemment et dégustez en 30 minutes ! Notre recette de soupe fraîche du verger répond au besoin urgent de commodité et de nutrition sans sacrifier le goût !
Alerte aux allergies aux fruits de mer !
Ingrédients:
riz long grain, noix de coco râpée sucrée, dahl jaune, lentilles vertes françaises, raisins secs, bouillon de soupe : sucres (dextrose, extrait sec de sirop de maïs, sucre), sel, graisse de poulet (extrait de romarin) farine de maïs, protéine de soja hydrolysée, extrait de levure,
oignon, céleri, ail, dioxyde de silicium, épices, guanylate disodique, inosinate disodique, acide
citrique, persil; base de soupe : poudre de tomate, extrait de levure autolysée, poudre d'oignon, huile de palme hydrogénée, poudre de crevettes, épices, tamarin, colorant, guanylate disodique, inosinate disodique, tranche, dioxyde) herbes et épices 2 piments rouges CONTIENT DU SOYA, DU BLÉ, DE LA POUDRE DE CREVETTES MAÏS